'De Best Verzorgde Boeken' van 2011

Omslag Foto Vincent Metzel (d'jonge Hond, Zwolle).

Ieder jaar presenteert Stichting De Best Verzorgde Boeken de mooiste boeken van het voorgaande jaar. Voor 2011 zijn er in totaal 30 boeken geselecteerd

Jaarlijks komt een jury bijeen om de mooiste Nederlandse boeken van het afgelopen jaar te kiezen. Het gaat om boeken die zich naar het oordeel van de jury onderscheiden door vormgeving, typografie, afbeeldingen en grafisch-technische productie, waarbij de verhouding tussen vorm en inhoud ook wordt meegenomen. Over het jaar 2011 zonden uitgevers, opdrachtgevers, ontwerpers en drukkers gezamenlijk 338 boeken in.

Mooiste boeken van de wereld

In het najaar zal het Stedelijk Museum Amsterdam de boeken exposeren en verschijnt de catalogus The Best Dutch Book Designs 2011 | De Best Verzorgde Boeken. Later volgen diverse exposities in binnen- en buitenland.

De complete selectie De Best Verzorgde Boeken 2011 vormt de Nederlandse inzending naar de internationale boekjurering Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig. De uitslag van deze jurering wordt vrijdag 24 februari verwacht.

• 08-03-2012
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)