American Library Association organiseert 'Preservation Week'

Logo Preservation Week

Volgende week gaat in Amerika voor de derde maal een 'preservation week' door. Op initiatief van de American Library Association organiseren bibliotheken en andere erfgoedinstellingen evenementen en activiteiten die de nood aan en het belang van een degelijk preserveringsbeleid op de agenda plaatsen. Dit initiatief is een uitloper van een onderzoek uit 2005 naar de 'Heritage Health Index' waaruit blijkt dat de nood aan preserverende en conserverende acties in Amerikaanse musea en bibliotheken hoog is.

Meer informatie vindt u op de website van deze 'preservation week'. Naast het volledige programma biedt deze website een waaier aan informatie omtrent de preservering en conservering van erfgoedobjecten, en kunnen verschillende toolkits inspirerend werken bij de organisatie van een eigen evenement.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 16-04-2012
  • |
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)