Waterschadewiel beschikbaar als gratis app

Emergency Response and Salvage app voor iOS

Het ‘waterschadewiel’ is een instrument om zo goed als mogelijk voorbereid te zijn op een calamiteit. Het bestaat uit een draaibaar wiel, waarbij in een raampje informatie verschijnt over de maatregelen die nodig zijn om schade aan de collectie te beperken. Een Engelstalige versie van dit wiel, uitgegeven door het Amerikaanse 'Heritage Preservation' instituut, is nu gratis beschikbaar als app voor iPhone, iPod touch en iPad.

Deze 'Emergency Response and Salvage' app is een gids voor bibliotheken, archieven en musea tijdens de eerste 48 uur nadat een calamiteit zich heeft voorgedaan. Praktische tips voor het redden van verschillende materiaal- en collectietypes worden aangegeven:

 • boek en papier
 • schilderijen
 • foto's
 • electronische documenten
 • textiel
 • organische materialen
 • ...
 • Nieuwsbericht
 • |
 • 20-04-2012
 • |
 • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)