Consciencebibliotheek en Letterenhuis laten leerlingen kennismaken met 'Het Echte Ding'

Voorpagina brochure 'Het Echte Ding

In onze steeds meer digitale en virtuele samenleving wordt authenticiteit steeds uitzonderlijker, en daarmee waardevoller. De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en het Letterenhuis bieden een workshop aan waarbij die authenticiteit voorop staat: Het Echte Ding. De workshop brengt de deelnemers in direct contact met waardevolle bronnen: echte boeken, echte handschriften, echte foto’s en andere documenten. Ze leren ook om kritisch om te gaan met digitale bronnen.

Het Echte Ding laat jongeren op een interactieve manier kennismaken met literair erfgoed en de instellingen die dit bewaren. Met gerichte opdrachten en opzoekwerk krijgen scholieren een introductie in literairhistorisch onderzoek. Dit sluit uitstekend aan bij de lessen Nederlands in de derde graad secundair onderwijs. De leerlingen gaan zelf aan de slag met bronnen als boeken, documenten en archiefmateriaal. Zo ontdekken ze alvast dat zelfs Google niet alle antwoorden in pacht heeft.

De workshop is gericht op leerlingen uit de derde graad ASO, KSO en TSO. Meer informatie vindt u in onderstaande brochure (PDF) op de website van het Letterenhuis.

• 31-08-2012
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)