Bib Web Awards 2012 uitgereikt

Logo Bib Web Awards

Op maandag 10 december werden in het aditorium van CVO VSPW Gent de Bib Web Awards 2012 uitgereikt. Dit zijn prijzen voor verdienstelijke websites en -toepassingen die uitgaan van de Vlaamse bibliotheek-, documentatie- en informatiesector. Voor wie er niet bij kon zijn was het verloop van de uitreiking live te volgen op Facebook en Twitter.

Er werden drie speciale prijzen uitgereikt:

Daarnaast werden drie winaars in elf categorieën aangeduid. De Gentse Universiteitsbibliotheek, partner van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek, behaalde naast de prijs van de vakjury ook een gouden award in de categorie 'Schools & Tools'.
De website van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek zelf was genomineerd in de categorie 'Groot gezien: beste bovenlokaal digitaal project' en eindigde daar als vijfde.

Eva Simon opent de uitreiking van de Bib Web Awards 2012

De Bib Web Awards zijn een initiatief van de Bibliotheekschool Gent. Eerder werden de prijzen al eens uitgereikt in 2010. De Vlaamse Erfgoedbibliotheek won toen een bronzen award in de categorie 'Vakorganisaties/belangenverenigingen'.

• 11-12-2012
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)