80.000 boeken tot 1870 uit de Nederlandse KB online beschikbaar

Homepagina van 'boeken.kb.nl'

Sinds deze week zijn 80.000 boeken uit de 18e en 19e eeuw van de Koninklijke Bibliotheek van Nederland volledig te doorzoeken via boeken.kb.nl. De gedigitaliseerde boeken zijn de eerste resultaten van het samenwerkingsproject met Google Nederland, waarvoor 160.000 boeken uit de KB-collectie gedigitaliseerd worden. De eerste helft van deze boeken is nu gescand en vrij toegankelijk via de websites van de KB en Google Books.

Eind 2011 startte Google met het digitaliseren van rechtenvrije boeken uit de KB-collectie. De collectie omvat historische, juridische en maatschappelijke Nederlandse publicaties uit de 18e en 19e eeuw die van groot belang zijn voor wetenschappers en onderzoekers, zowel binnen het Nederlandse taalgebied als voor de rest van de wereld.

• 05-04-2013
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)