Eerste Nederlandse 'wikipedian-in-residence' aan de slag

Wikipedian-in-residence Hay Kranen

De Koninklijke Bibliotheek (KB) en het Nationaal Archief (NA) van Nederland hebben sinds 7 oktober een 'wikipedian-in-residence'. Deze moet de collecties van de instellingen beter zichtbaar maken op Wikipedia, dat met 500 miljoen unieke bezoekers per maand het meest geraadpleegde referentiewerk ter wereld is.

Gedurende negen maanden organiseert wikipedian Hay Kranen vrij toegankelijke workshops, schrijfdagen, wedstrijden, colleges en andere evenementen. Het is de bedoeling dat deze activiteiten resulteren in een inhoudelijke verrijking van Wikipedia: meer en betere artikelen op het gebied van Nederlandse geschiedenis, politiek, samenleving en cultuur. 

De KB en het NA zijn de eerste Nederlandse erfgoedinstellingen met een wikipedian-in-residence. Ze treden hiermee in de voetsporen van grote buitenlandse instituten als de British Library en de US National Archives. 

Meer informatie over dit project kunt u lezen op Wikipedia.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 15-10-2013
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)