Nederlandstalige versie 'The Digital Curator Game' online

Bordspel The Digital Curator Game

Het spel The Digital Curator Game, dat werd ontwikkeld door Digital Curator Vocational Education Europe (DigCurV), is sinds kort ook in het Nederlands te downloaden. De Nederlandse vertaling is verzorgd door Digitaal Erfgoed Nederland (DEN).

The Digital Curator Game is een bordspel dat lijkt op Monopoly en Ganzenbord. Het is bedoeld voor medewerkers van instellingen die digitaliseren en digitale collecties beheren. Het doel van het spel is om bewustwording bij de medewerkers te creëren over allerlei aspecten van zowel digitaliseren als duurzaam beheren van digitale collecties. Het spel is de afgelopen jaren in meerdere workshops getest, waaronder tijdens DISH 2011. Ook het komende jaar zal het spel op diverse bijeenkomsten worden ingezet.

De Nederlandstalige versie kan op de website van DigCurV worden gedownload.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 23-10-2013
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)