Save the date voor het vijfde overlegplatform voor erfgoedbibliotheken!

Deelnemers bekijken boeken op de UPLA-demonstratietafel

Op woensdag 19 november 2014 organiseren  de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de VVBAD voor de vijfde maal het overlegplatform voor erfgoedbibliotheken in Vlaanderen en Brussel. Deze bijeenkomst is hét forum voor dialoog, informatie-uitwisseling en samenwerking voor medewerkers van erfgoedbibliotheken.

Het overlegplatform vindt dit jaar plaats in de Provinciale Bibliotheek Limburg in Hasselt en duurt de hele dag. De agenda wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Op het programma staat in ieder geval de presentatie van de Schadeatlas bibliotheken. Alle deelnemers gaan naar huis met een gratis exemplaar van dit fraaie en nuttige boek.

Over de Schadeatlas bibliotheken

Dit hulpmiddel bij het uitvoeren van een schade-inventarisatie is een publicatie van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek in samenwerking met het Nederlandse Bureau Metamorfoze. De atlas is de bibliotheekpendant van de Schadeatlas archieven uit 2007 en is één van de tools bij het uitvoeren van een schade-inventarisie volgens de UPLA-methode die de Vlaamse Erfgoedbibliotheek vorig jaar ontwikkelde met conservator/restaurator Marijn de Valk.

Spread van twee pagina's met inleiding op deel over boekblok

• 10-09-2014
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)