Vlaamse Erfgoedbibliotheek genomineerd voor Bib Web Awards 2014

logo bib web awards 2014

Op maandagavond 8 december 2014 reikt de Bibliotheekschool van Gent voor de derde keer de Bib Web Awards uit. Cursisten van het graduaat BDI-kunde selecteerden, verdeeld over 6 categorieën, in totaal 50 genomineerden. De Vlaamse Erfgoedbibliotheek werd alvast tweemaal genomineerd!

In de categorie 'Groot gezien' wordt Flandrica.be, de portaalsite voor integraal gedigitaliseerd materiaal uit Vlaamse erfgoedbibliotheken, naar voor geschoven als kanshebber. Het crowdfundingplatform Boekensteun dingt dan weer mee naar een prijs in de categorie 'Iedereen doet mee'. Erfgoedbibliotheken zoals de Koninklijke Bibliotheek van België, het Poëziecentrum en de Bibliotheek Chris Lambert van Oostende zijn genomineerd in categorieën zoals Mediawijs, Mediawijzer, E-talage, en @ your service.

Een combinatie van publieksstemmen en vakjury zal de uiteindelijke winnaars van de gouden, zilveren en bronzen awards bepalen. Je kan Flandrica.be en Boekensteun vanaf maandagmiddag 27 oktober tot 16 november naar een award stemmen.

Laat via de stemwebsite ook jouw stem horen!

• 24-10-2014
  • Nicolas Janssen (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)