Bib Web Awards 2014: Boekensteun wint prijs van de bibliotheekschool

Eva Wuyts en David Coppoolse nemen de Bib Web Award in ontvangst

Op 8 december reikte de Bibliotheekschool van Gent voor de derde keer de Bib Web Awards uit. Zowel ons crowdfundingplatform Boekensteun als de online erfgoedbibliotheek Flandrica.be waren genomineerd voor een prijs.

Boekensteun ging als innovatief project aan de haal met de prijs van de bibliotheekschool, één van de drie speciale prijzen. Flandrica.be eindigde op een verdienstelijke vijfde plaats in de categorie 'Groot Gezien'.

Behalve de eer en een oorkonde kregen we een originele Kamagurka om ons kantoor op te vrolijken.

Oorkonde Bib Web Awards en cartoon Kamagurka

Bib Web Awards

Voor de derde keer werden via de Bib Web Awards de verdienstelijke websites en -toepassingen binnen de Vlaamse bibliotheek-, documentatie-, en informatiesector in de bloemetjes gezet. Meer dan 7.000 mensen brachten de afgelopen maand online hun stem uit voor hun favoriete projecten in de verschillende categorieën.

In een volle aula van de Bibliotheekschool werden de resultaten van deze stemmen, de keuzes van de vakjury en de bibliotheekstudenten bekend gemaakt. Het was Kamagurka die op geheel eigen wijze de publieksprijs bekend mocht maken.

De volledige lijst van winnaars vindt u op de blog van de Bib Web Awards 2014.

• 09-12-2014
  • Nicolas Janssen (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)