Campagne 'Erfgoeddoel' gestart

Steun eens een erfgoeddoel - erfgoeddoel.be

Op Erfgoeddoel.be lanceren FARO en een twintigtal erfgoedbibliotheken, musea en archieven vandaag een publiekscampagne. Onder het motto 'steun eens een erfgoeddoel' maakt de campagne een breed publiek bewust dat erfgoed ook een goed doel is waaraan ze kunnen schenken.

Sensibilisering

Erfgoedzorg – het werk achter de schermen, behoud, beheer, registratie, restauratie, onderzoek, enz. – kost immers heel veel geld. Bovendien zijn deze investeringen niet altijd even zichtbaar. Daarom nam FARO naar aanleiding van Erfgoeddag het voortouw om de Vlaamse erfgoedliefhebber te overtuigen zelf een duit in het zakje te doen.

De campagne is opgebouwd rond het neologisme ‘erfgoeddoel’ en nodigt de in erfgoed geïnteresseerde burger uit zijn of haar goede doel te vinden en zich er – op de een of andere manier – mee te verbinden. Die relatie start op erfgoeddoel.be met een filmpje.

Boekensteun. Geef om boeken

Ook Boekensteun van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek is een van de goede doelen die de campagne in de kijker zet. Via dit crowfundingplatform kunnen erfgoedbibliotheken projecten voor conservatie of restauratie van hun historisch bibliotheekmateriaal financieren.

Momenteel lopen er geen specifieke projecten op Boekensteun, maar het is wel mogelijk om giften te doen aan het Fonds Vlaamse Erfgoedbibliotheek van Koning Boudewijnstichting. Die bijdrages wordt goed besteed aan het behoud van belangrijke werken in erfgoedbibliotheken.

Boekensteun - Geef om boeken

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 13-03-2015
  • |
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)