Steun eens een erfgoeddoel!

Steun eens een erfgoeddoel - erfgoeddoel.be

Erfgoedzorg kost geld. Beheer, registratie, restauratie, onderzoek: allemaal broodnodig om verval tegen te gaan én om iedereen te kunnen te laten genieten van de vele schatten uit ons verleden. Erfgoedinstellingen vragen u daarom om erfgoed óók als een goed doel te zien.

Naar aanleiding van Erfgoeddag 2015 verenigen zo'n twintig musea, archieven en erfgoedbibliotheken zich onder het motto ‘Steun eens een erfgoeddoel’. Deze erfgoeddoel-campagne wil iedereen die in erfgoed geïnteresseerd is uitnodigen om zijn of haar goede doel te vinden, en zich er mee te verbinden. 

Minister van Cultuur Sven Gatz: 'Telkens als ik verenigingen of initiatieven bezoek die met ons erfgoed bezig zijn, valt me op hoe passioneel mensen hiermee omgaan. En hoe boeiend, rijk en breed ons erfgoed wel is. Iedereen interesseert zich wel in een stukje ervan. Ik ben er zeker van dat veel Vlamingen zich zullen willen verbinden met een erfgoeddoel.'

Uw relatie met een erfgoeddoel start op www.erfgoeddoel.be. U bekijkt er de trailer en u kunt er grasduinen door de lijst van goede doelen. 

Boekensteun

Ook Boekensteun van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek is een van de goede doelen die de campagne in de kijker zet. Op Boekensteun zoeken erfgoedbibliotheken hulp bij het realiseren van projecten voor conservatie of restauratie van hun historisch bibliotheekmateriaal. Bent u boekenliefhebber? Geef dan om boeken!

 

Boekensteun - Geef om boeken

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 16-03-2015
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)