Oproep fondsen Koning Boudewijnstichting

Een medewerker van de PBL stofzuigt de snede van een oude druk.

Nog tot midden mei kunnen bij twee fondsen van de Koning Boudewijnstichting projectvoorstellen ingediend worden voor de conservatie of restauratie van uw bibliothecair erfgoed. Een onafhankelijke jury zal de dossiers beoordelen.

 • Fonds Jacques Bollens
  Het fonds is bedoeld om de restauratie en de conservatie van kunstwerken op papier of perkament, zoals tekeningen, pastellen, aquarellen, miniaturen, ed uit de Belgische openbare verzamelingen te ondersteunen. Een dossier dat rekening houdt met de actualiteit (tentoonstelling, onderzoek, …) is een meerwaarde. Projecten kunnen tot 20/05 ingediend worden.
 • Fonds InBev-Baillet Latour
  Sinds 2002 loopt bij dit fonds een actieprogramma voor het behoud of de restauratie van belangrijke werken uit het Belgisch roerend cultureel erfgoed. Projecten kunnen tot 19/05 ingediend worden.
 • Nieuwsbericht
 • |
 • 07-04-2015
 • |
 • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)