Nieuw op Flandrica.be uit de Consciencebibliotheek, de Provinciale Bibliotheek Limburg en de Universiteitsbibliotheek Antwerpen

Versierde boekband

De Erfgoed­bibliotheek Hendrik Conscience en de Provinciale Bibliotheek Limburg digitaliseerden voor Flandrica.be titels uit de eerste helft van de zestiende eeuw die werden uitgeleend voor de internationale reizende tentoonstelling 'Connect: 2 media, 1 verhaal'. Van de Universiteit Antwerpen een bijzonder guldenboek over met handtekeningen van illustere ontdekkingsreizigers.

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Eustachius de Zichenis, Errorum Martini Luther brevis confutatio. Antwerpen c. 1521.
Serlio, Sebastiano, Die gemaynen Reglen von der Architectur uber die funf Manieren der Gebeu, zu wissen, thoscana, dorica, ionica, corinthia, und composita. Antwerpen 1542.
van Moerbeke, Peeter, Almanach ende prognosticatie vanden jare Ons Heeren, M, CCCCC, ende, XLIX. Antwerpen [1548].
Rösslin, Eucharius, Den roseghaert vanden bevruchten vrouwen. Antwerpen|Leiden [1530].

Provinciale Bibliotheek Limburg

Titelmans, Franciscus, Collationes qvinqve svper Epistolam ad Romanos beati Pauli apostoli. Antwerpen 1529.

Universiteitsbibliotheek Antwerpen

Livre d'or met handtekeningen van illustere ontdekkingsreizigers en sprekers. Antwerpen 1906-1967.

Meer aanwinsten op Flandrica.be in 2016

• 25-10-2016
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)