Rondleiding 'Schoonheid' op Flandrica.be

Volbladminiatuur Laatste Oordeel

In een nieuwe rondleiding op Flandrica.be wordt u meegenomen langs verschillende aspecten van schoonheid.

De pracht, het mooie, de esthetiek: het zijn allemaal subjectieve eigenschappen waarmee getracht wordt de schoonheid van iets of iemand aan te duiden. Het is een eigenschap die doorgaans onderhevig is aan de tijdsgeest. Hierdoor is het vaak iets tijdelijk en bezit het een aspect van vergankelijkheid. Schoonheid is een veel gebruikt onderwerp doorheen de geschiedenis in kunst en literatuur.

Voor deze nieuwe rondleiding stelde Marleen Marynissen (Artes, KU Leuven) een selectie samen van diverse onderwerpen. Zo vinden we schoonheid terug in etsen, miniaturen en kunstenaarsboeken, maar ook in het Kempense landschap en de 18de-eeuwse Franse mode. 

Wilt u schoonheid in zijn diverse facetten ontdekken: start de rondleiding hier of neem een kijkje op Flandrica.be voor meer rondleidingen.

Rondleiding 'Schoonheid'

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 28-02-2017
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)