DBNL-nieuwsbrief vernieuwd

Schermafbeelding van de nieuwe DBNL-nieuwsbrief

Gisteren is de nieuwe maandelijkse nieuwsbrief van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren verschenen. Die moet de rijkdom van de DBNL-collectie onder de aandacht brengen en de bekendheid van de DBNL in Vlaanderen en Nederland nog vergroten.

Behalve het ontwerp is ook de inhoud van de nieuwsbrief vernieuwd: die is vanaf nu informatiever en actueler. Naast de bekende aankondiging van nieuw toegevoegde teksten besteden we ook aandacht aan bijzondere titels uit de collectie. De vertrouwde lijst met nieuwe werken is overigens nog steeds terug te vinden op de website.

Met jaarlijks vier miljoen raadplegingen is de DBNL uitgegroeid tot een bijzonder populaire dienst met literaire bronnen, secundaire literatuur en aanvullende informatie zoals biografieën en naslagwerken. De initiatiefnemers achter de DBNL (de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek) onderstrepen met de vernieuwde nieuwsbrief het belang van het project.

Het doel is om zoveel mogelijk literatuur- en taalwetenschappers, historici, studenten en docenten en liefhebbers van de Nederlandse taal en cultuur, uit Nederland, Vlaanderen en daarbuiten deze collectie te laten ontdekken. Deel dit bericht en de vernieuwde nieuwsbrief daarom gerust met al uw contacten. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze link.

Over DBNL

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied en komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. De website wordt jaarlijks zo’n vier miljoen keer geraadpleegd.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 02-05-2017
  • |
  • Charles Derre