Belgische oorlogskranten gepubliceerd als linked open data

Het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) kreeg in 2013 van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek, FARO en PACKED de vraag om kwetsbare oorlogspublicaties uit de Eerste Wereldoorlog te digitaliseren en beschikbaar te maken voor iedereen. Daarvoor sloegen deze vier organisaties de handen in elkaar met dertien Vlaamse erfgoedinstellingen. De kranten uit hun collecties zijn sinds 2015 vrij online raadpleegbaar: meer dan 270 000 krantenpagina’s, verspreid over maar liefst 52 236 edities van 904 verschillende titels.

VIAA werkt voortdurend aan de toegankelijkheid van dit digitale archief. Zo is het nu mogelijk voor onderzoekers om grootschalige en semi-automatische zoekopdrachten uit te voeren in de collectie door een toepassing van linked data. U leest er alles over op de TechBlog van VIAA.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 12-05-2017
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)