Nieuwe Flandricarondleiding: Oude bijbels

Startbeeld Flandricarondleiding

De Bijbel heeft het wereldrecord als meest verkochte en best verspreide boek aller tijden. Het aantal gedrukte bijbels loopt in de miljarden. En toch zijn sommige van de zeldzaamste boeken op aarde bijbels; hoe zit dat? Volg hier een rondleiding langs enkele zeer bewonderenswaardige exemplaren.

De tocht vangt halverwege de achtste eeuw aan met het oudste boek in België en leidt ons tot het einde van de zestiende eeuw, van geschreven naar gedrukte bijbels, van de Latijnse Vulgaat in allerlei vormen langs een Lutherse vertaling en naar contrareformatorische bijbels. Zelfs een Hebreeuwse bijbel voor wetenschappelijke doeleinden passeert de revue. Zo krijgt u een indruk van de zeer verscheiden verschijningsvormen van het heilige boek van de christenen: vertaald, bewerkt, versierd, geschreven, gedrukt, becommentarieerd, herzien, geïllustreerd, etc.

Nieuwsgierig? Klik dan hier om te beginnen met de rondleiding!

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 11-09-2017
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)