Kunstenaar Jef Geys overleden

Foto van het voorblad van Het Kempens Informatieblad

Afgelopen maandag is de veelzijdige beeldend kunstenaar Jef Geys op 83-jarige leeftijd overleden. Hij heeft verschillende prijzen en erkenningen mogen ontvangen en hij representeerde België meermaals op internationale biënnales.

Hoewel hij bij het grote publiek wellicht het bekendst is als beeldend kunstenaar, is hij ook decennialang als uitgever van zijn Kempens Informatieblad actief geweest. De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience verzamelt dit blad en heeft het gedigitaliseerd en ontsloten via DAMS en via ons platform Flandrica.be.

Meer nog, het werk van Jef Geys is op een zeer innige manier verbonden met Flandrica.be en dit al sinds het prille begin. Minister Schauvliege haalde in 2012 het Kempens Informatieblad aan als exemplarisch voor de digitale tentoonstellingsruimte, tijdens haar lanceringstoespraak voor het platform.

• 16-02-2018
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)