Striperfgoedbeleid: resultaten van het onderzoek voorgesteld

Afbeelding uit de brochure de Schitterende Schat

Op zaterdag 16 maart werden tijdens een druk bijgewoonde internationale conferentie de resultaten van een grootschalig onderzoek naar de toekomst van het striperfgoedbeleid van Vlaanderen voorgesteld.

Vlaanderen positioneert zich als het centrum van het striperfgoed. Toch duiken moeilijkheden op rond een duurzaam striperfgoedbeleid. Zo belandt steeds meer striperfgoed op de markt en ook originele platen worden verkocht. De tekeningen van albums en aanverwante producten raken langzaam maar zeker verspreid, zonder een spoor na te laten. Deze vaststellingen vormden het uitgangspunt voor een grootschalig onderzoek naar een duurzaam striperfgoedbeleid door FARO, Stripgids, het Letterenhuis, de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en LUCA School of Arts. 

De gratis brochure De Schitterende Schat werd uitgebracht en bundelt tal van praktische tips over waarom en hoe striperfgoed te bewaren. De brochure speelt in op concrete vragen en bedenkingen van verzamelaars en stripmakers en geeft aan waar u terecht kan met vragen die nog niet beantwoord werden.

Meer informatie omtrent het onderzoek en de resultaten vindt u via de website van FARO.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 19-03-2019
  • |
  • Ward De Wit (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)