Terugblik 'contactdag Vlaamse erfgoeddatabanken'

Op 11 juni gingen Kunsten en erfgoed in samenwerking met Delaware, FARO en VIAA/PACKED in op de werking van de Vlaamse erfgoeddatabanken Erfgoedplus, Erfgoedinzicht en Donnet en hun ondersteunende instrumenten. Anderhalf jaar na de overdracht naar de Vlaamse overheid was het tijd voor een stand van zaken en een vooruitblik naar de toekomst.

De contactdag werd georganiseerd voor alle partners en gebruikers van de Vlaamse erfgoeddatabanken en voor iedereen die rond de registratie, het beheer en de ontsluiting van cultureel erfgoed in Vlaanderen werkt. Digitale collectieregistratie als instrument voor collectiebeheer en als bron van erfgoedkennis vormde de rode draad doorheen het programma. 

Alle presentaties bij de sessies en workshops zijn terug te vinden op de website van Kunsten en erfgoed als een hopelijk bruikbare en inspirerende ondersteuning bij de registratie, het beheer en de ontsluiting van uw cultureel erfgoed. 

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 24-07-2019
  • |
  • Ward De Wit (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)