Nieuw in ons team: Jorn Hubo

Jorn Hubo

Jorn Hubo is sinds 13 november bij de Vlaamse Erfgoedbibliotheken aan de slag als projectmedewerker voor het project Medieval Manuscripts in Flemish Collections (MMFC) in het kader van een beroepsinlevingsstage.

Na een bachelor Taal- en Letterkunde Nederlands-Engels behaalde Jorn een master Historische Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent en een ma-na-ma Literatuurwetenschappen aan de KU Leuven. Tijdens zijn opleidingen hield hij zich bezig met genre- en receptieproblematiek in de middeleeuwse ridderroman. In die context kwam hij regelmatig in contact met middeleeuwse handschriften. Hij liep stage bij de Group for Early Modern Studies (UGent) en presenteerde op enkele internationale congressen.

Gedurende de komende zes maanden zal Jorn als projectmedewerker helpen om de nieuwe MMFC-databank vorm te geven. Hij assisteert bij het beschrijven van handschriften en het vastleggen van illustratiemateriaal. Daarnaast werkt hij mee aan de communicatie over het project. Jorn ziet zijn werk voor MMFC als een uitgelezen balans tussen bijleren en bijdragen. Het is voor hem een manier om op een intensieve en uitdagende manier bezig te zijn met ons oudste geschreven erfgoed en om die ervaring om te zetten in een productief eindresultaat.

• 12-12-2019
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)