Openbare Bibliotheek Brugge lanceert gezelle.be

Portret Guido Gezelle

Gezelles leefwereld lijkt soms ver van de onze te staan. Wie de moeite doet om hem wat beter te leren kennen, ontdekt een grappige, ontroerende en virtuoze schrijver van Europees formaat. De gloednieuwe website Gezelle.be zet je op weg.

De duizenden documenten uit het Gezellearchief – brieven, poëziehandschriften, taalkundige notities, enz. – komen op de site tot leven in verhalen, citaten, foto’s, geluidsfragmenten en filmpjes. Dankzij een participatietraject met professoren, kunstenaars, docenten, studenten en zelfs kleuters, is de bibliotheek in haar opzet geslaagd om via de nieuwe website Gezelle levend te maken voor een zeer divers publiek.

Het Gezellearchief van de Openbare Bibliotheek Brugge

De nieuwe website is een initiatief van de Openbare Bibliotheek Brugge. Het Guido Gezellearchief van de bibliotheek bewaart en onderzoekt originele poëziehandschriften, correspondentie, werken van en over Gezelle, Gezelles eigen bibliotheek, enz. De rijke en gevarieerde inhoud van het archief – waarvan je trouwens het grootste deel al digitaal kunt raadplegen via de bibliotheekcatalogus – vormt de basis voor de nieuwe website.

Bezoek de nieuwe website en ontdekt meer over het leven en werk van Guido Gezelle en de initiatieven van de Openbare Bibliotheek Brugge.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 20-01-2020
  • |
  • Ward De Wit (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)