Artikel: 'Versneden verleden: Middeleeuwse fragmenten in Vlaamse collecties'

Foto van een middeleeuws handschrift

Voor het nieuwe nummer van META. Tijdschrift voor bibliotheek & archief schreven Yannick Ascoop en Jorn Hubo, stagiairs bij ons MMFC-project, een artikel over de waarde van middeleeuwse handschriftfragmenten. 

"Vergeleken met de soms prachtige handschriften lijken middeleeuwse fragmenten, vaak vuil en beschadigd, niet zo aantrekkelijk. Toch zijn het verborgen schatten – soms letterlijk, in een weggestoken doos of bewaard als versteviging in boekbanden. Zulke fragmenten vormen een groot winstgebied, niet alleen voor het handschriftenproject MMFC van de vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheken, maar ook voor de internationale mediëvistiek."

Lees het volledige artikel hier en ontdek ook wat jouw archief- of bibliotheekcollectie misschien kan betekenen voor toekomstig onderzoek. 

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 14-05-2020
  • |
  • Ine Calmeyn ()