Nieuw in ons team: Alice De Coster

Sinds 17 augustus 2020 is Alice De Coster via een beroepsinlevingsstage als projectmedewerker aan de slag voor ons handschriftenproject MMFC.

Enkele jaren geleden maakte Alice een carrièreswitch en koos voor haar jeugddroom om meer te leren over kunst, geschiedenis en erfgoed. In januari 2020 studeerde ze af als master geschiedenis aan de VUB en momenteel werkt ze nog aan een tweede masterscriptie voor kunstwetenschappen en archeologie aan dezelfde universiteit. Gedurende haar opleiding ging haar interesse vooral uit naar middeleeuwse geschiedenis, met focus op de tweede helft van de vijftiende eeuw. Voor haar eerste masterscriptie bestudeerde Alice de autografe diplomatieke documenten van Karel de Stoute, in vergelijking met die van andere gelijktijdige machthebbers. Haar tweede masterscriptie gaat over over cryptoportretten of portraits historiés van Karel de Stoute en de andere Bourgondische hertogen in de Vroegnederlandse kunst van de vijftiende eeuw.

Tijdens haar stage zal Alice een steentje bijdragen bij de registratie van manuscripten in de MMFC-databank, die voor een deel on-site gebeurt. Hierdoor krijgt ze de kans om meer ervaring op te doen in het behandelen en bestuderen van middeleeuwse manuscripten. Ze hoopt via deze stage haar kennis over (laat)middeleeuwse kunst en schriftcultuur uit te breiden en zo haar kansen voor een verdere carrière als onderzoeker te verhogen.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 03-09-2020
  • |
  • Karolien De Roos (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)