Nieuw in ons team: Kaat Somers

foto van gezicht, vrouw met halflang bruin haar

Kaat Somers is sinds 7 december aan de slag bij de Vlaamse Erfgoedbibliotheken als beroepsinlevingsstagiair communicatie- en zakelijke ondersteuning.

De studies van Kaat focusten op zowel literatuur als visuele cultuur. Na haar bachelors Taal- en letterkunde Engels en Theater-, film- en literatuurwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen begon ze aan haar bachelor Fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Tegelijkertijd vervolledigde ze aan de Universiteit Antwerpen haar master Filmstudies en visuele cultuur. Tot slot studeerde Kaat in 2020 af als master Fotografie aan de Koninklijke Academie.

Kaat bracht heel wat zomers door in het FelixArchief, als jobstudent en voor haar masterscriptie Filmstudies en visuele cultuur. Zo ontwikkelde ze een passie voor geschiedenis en erfgoed binnen een brede waaier aan interesses.

De komende zes maanden zal Kaat bijspringen bij de communicatie en de zakelijke kant van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken. Zo zal ze meewerken aan een nieuw communicatieplan voor de organisatie en beheert ze de sociale media. Daarnaast zorgt Kaat voor logistieke en administratieve ondersteuning van de organisatie en haar verschillende projecten. Met deze stage hoopt Kaat zich grondig voor te bereiden op een professionele carrière in de cultuur- en erfgoedsector.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 17-12-2020
  • |
  • Kaat Somers ()