Save the date! 16/3 - Collegagroep Behoud en Beheer

Boek aangetast door papiervisjes

Op dinsdag 16 maart 2021 komt de Collegagroep 'Behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed' opnieuw samen. Op het programma staan deze keer allerlei vervelende beestjes die zich wel eens durven ophouden in collecties erfgoed, zoals papiervisjes, kevers en muizen. Komt ook aan bod: de demonstratie van de tools voor klimaatmonitoring waarvoor vorige keer geen tijd meer was.

Meer informatie volgt nog, maar hou de datum alvast vrij in je agenda!

Test jezelf

Wie in afwachting al eens wil weten hoe het met de eigen kennis rond schade door ongedierte gesteld is, kan zichzelf testen in onze quiz

Daarnaast kan iedereen een korte online bevraging invullen rond de praktijk van het detecteren van ongedierte en het aanpakken van de schade die ze veroorzaken. Zo krijgen we alvast een beeld van de huidige situatie in erfgoedbibliotheken en archieven en kunnen we hier tijdens de collegagroep verder op in spelen. 

De collegagroep

De Collegagroep Behoud en Beheer wordt georganiseerd door de Vlaamse Erfgoedbibliotheken en FARO. In de collegagroep staat het uitwisselen van praktijkgerichte kennis en ervaringen centraal rond alles wat met het behoud en beheer in erfgoedbibliotheken en andere documentaire erfgoedcollecties te maken heeft. Op een informele manier kunnen collega’s hun tips, tricks, verhalen en vragen met elkaar delen.

Praktisch

Wat: derde bijeenkomst Collegagroep Behoud en Beheer

Wanneer: dinsdag 16 maart 2021, 9u-12u

Waar: online, via Microsoft Teams

Inschrijving: Deelname is gratis, maar we vragen op voorhand in te schrijven via dit formulier.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 02-02-2021
  • |
  • Sara Moens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)