DBNL-dag 2021

Het is zover: de eerste digitale én internationale editie van de DBNL-dag! Vandaag lanceren we vijf inspirerende filmpjes over de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) in het kader van de DBNL-dag 2021. De collectie en de didactische mogelijkheden van de DBNL staan hierbij centraal. Kijk je mee?

1. Maak kennis met de DBNL

Een korte introductie over de DBNL.

2. DBNL-collectie in beeld

DBNL-coördinator Ryanne Keltjens (KB Den Haag) vertelt je meer over de DBNL-collectie en hoe die kan worden ingezet voor het hoger onderwijs

3. Ontdek de DBNL-atlas

DBNL-projectleider in Vlaanderen Sarah Fierens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken) bespreekt hoe de DBNL-atlas werkt en kan worden gebruikt als didactische tool.

4. Vragen over de DBNL

Experts beantwoorden je vragen over de DBNL.

5. Studenten over de DBNL

Studenten Nederlands wereldwijd stellen zich voor en vertellen hoe de DBNL hen helpt bij hun studie.

Over de DBNL

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied en komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek (KB), nationale bibliotheek van Nederland. Miljoenen bezoekers uit de hele wereld raadplegen jaarlijks de website www.dbnl.org.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 01-04-2021
  • |
  • Kaat Somers ()