Nieuw in ons team: Gitte Samoy

Portretfoto Gitte Samoy

Gitte Samoy is op 17 mei gestart als beroepsinlevingsstagiair bij de Vlaamse Erfgoedbibliotheken. Ze gaat aan de slag bij het project Nieuwe Tijdingen.

Gitte volgde de bachelor en master geschiedenis aan de KU Leuven. Ze legde zich voornamelijk toe op sociale geschiedenis in de twintigste eeuw en deed onderzoek naar de positie van psychiatrische patiënten in een katholieke instelling. Gitte werkt nog aan een master African Studies aan de Universiteit Gent. Daarbij ligt de focus op de Belgische koloniale geschiedenis in Congo.

In haar opleidingen maakte Gitte al kennis met de onderzoekswaarde van historische kranten en raakte ze vertrouwd met het bibliotheek- en archiefwezen in Vlaanderen. Als jobstudent werkte ze achter de balie bij Artes (KU Leuven Bibliotheken) en voor haar studies bracht ze heel wat tijd door in archieven.

Tijdens haar opleidingen werd Gitte zich bewust van het belang van toegankelijke erfgoedcollecties. Via haar stage wil ze graag bijleren over de uitdagingen rond erfgoed en digitalisering in Vlaanderen. Als projectmedewerker ondersteunt Gitte het project Nieuwe Tijdingen onder andere bij het onderzoek naar de verbetering van OCR van gedigitaliseerde kranten en bij het opstellen van selectielijsten ter voorbereiding van de massadigitalisering van het Vlaamse krantenerfgoed.

• 25-05-2021
  • Sophia Rochmes (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)