Vacature: Beroepsinlevingsstagiairs Google Books-project Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en Museum Plantin-Moretus

Heb jij een passie voor boeken en erfgoed, ben je nauwkeurig en werk je vlot met digitale systemen? Kom dan de teams van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en het Museum Plantin-Moretus versterken als voltijds beroepsinlevingsstagiar bij het Google Books-project.

Over het project

De stad Antwerpen en Google werken samen om een groot deel van de collecties van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en het Museum Plantin-Moretus online raadpleegbaar te maken. 18.000 boeken zijn al gescand door Google of de eigen reproductie-afdeling. De komende jaren zullen er nog ruim 100.000 boeken gescand en ontsloten worden in het Google Books-project. Ze worden met beveiligde transporten uit Antwerpen naar het Europese digitaliseringscentrum van Google overgebracht.

Google zal de digitale kopieën vrijwel onmiddellijk opladen in Google Books. Ook de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en het Museum Plantin-Moretus ontvangen een digitale kopie die in de eigen catalogus wordt opgenomen. Met duizenden boeken die Antwerpen op geregelde tijdstippen verlaten en ook weer terugkomen, wordt verwacht dat het project ongeveer drie jaar zal duren.

meer informatie

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 26-08-2021
  • |
  • Britt Janssens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)