Even in ons team: Irene Van Eldere

Portret Irene Van Eldere

Irene Van Eldere is op 16 augustus gestart met een studiestage bij het project Medieval Manuscripts in Flemish Collections van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken.

Irene behaalde in juni een master in de Taal-en Letterkunde Nederlands-Engels aan de KU Leuven. Tijdens haar opleiding raakte ze geboeid door het handschrift als materieel object. Ze schreef als masterproef een filologische en codicologische studie van een Middelnederlands verzamelhandschrift dat bewaard wordt in de KBR (Hs. II 116).

In het verlengde van die interesse doet Irene nu studiestage van een maand bij het project Comites Latentes, waar ze helpt bij de fotografische registratie van handschriften. Ze ziet deze stage als een unieke kans om daadwerkelijk met middeleeuwse handschriften bezig te zijn, en dat op interessante en soms verrassende locaties.

Ze hoopt om zo haar steentje bij te dragen aan het in kaart brengen van de Vlaamse handschriftencollecties. Na haar stage start Irene in het Prentenkabinet van het Museum Plantin-Moretus, waar ze als projectmedewerker mee verantwoordelijk wordt voor de registratie en digitalisering van collecties prenten en tekeningen.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 07-09-2021
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)