Vacature voor Departementshoofd Bibliotheek en Archief bij de Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen is een dynamische, toekomstgerichte Europese universiteit. We bieden vernieuwend academisch onderwijs aan meer dan 20 000 studenten, verrichten baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en spelen een belangrijke dienstverlenende rol in de maatschappij. We zijn een van de grootste, meest internationale en innovatieve werkgevers van de regio. Met meer dan 6 000 medewerkers uit 100 verschillende landen bouwen we dagelijks aan de wereld van morgen. Samen verleggen we grenzen en geven we de richting aan. De richting van de toekomst. En die kan jij mee bepalen.

De bibliotheek en het archief zijn betrouwbare partners van studenten, docenten, onderzoekers en externe gebruikers op het gebied van de wetenschappelijke informatievoorziening. We bieden een moderne infrastructuur waar de gebruikers elkaar kunnen ontmoeten, informatie kunnen vinden en alleen of samen kunnen werken, studeren en creëren. We bieden ondersteuning bij verwerving Informatievaardigheden en nieuwe publicatiemogelijkheden.

De automatiseringsafdeling van de bibliotheek, Anet, ontwikkelt op basis van open source de Brocade software voor de automatisering van wetenschappelijke en erfgoedbibliotheken, archieven en musea. We organiseren het Anet netwerk van wetenschappelijke bibliotheken, archieven en musea die Brocade gebruiken.

Lees het volledige vacaturebericht.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 01-03-2022
  • |
  • Jeroen Cortvriendt (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)