Nieuw in ons team: Claudia Renzi

Portretfoto Claudia Renzi

Op 21 februari is Claudia Renzi gestart met een studiestage bij de Vlaamse Erfgoedbibliotheken. Ze zal aan de slag gaan als projectmedewerker bij het Comites latentes-project.

Na een bachelor klassieke literatuur behaalde Claudia in januari het postgraduaat Filologie, literatuur en geschiedenis van de Oudheid aan de La Sapienza-universiteit in Rome. De inzet die ze er toonde bracht haar een plaats in het Excellence Path-traject van haar faculteit. Tijdens haar studies ontdekte ze ook haar interesse voor manuscripten. Daarom volgde ze aan het studiecentrum Santa Rosa in Viterbo een bijkomende vorming rond de uitgave van juridische bronnen en manuscripten uit de vijftiende eeuw.

Claudia kijkt vol overgave uit naar haar periode bij het Comites latentes-project. Haar kennis van paleografie, codicologie en Middellatijnse filologie zal ze er dagelijks kunnen inzetten om bij te dragen aan de ontsluiting en conservering van  manuscripten in Vlaams bezit. Daarnaast hoopt ze via de studiestage bij te leren over het gebruik van software en moderne databases bij hedendaagse digitaliseringsprojecten. Dit is voor haar een onmisbare aanvulling van haar vorming rond de analyse en conservering van manuscripten.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 08-04-2022
  • |
  • Hans Op de Beeck (Vlaamse Erfgoedbibliotheken vzw)