DBNL-dag 2022: Klassiekers en kantlijnen

Op vrijdag 18 november vindt de DBNL-dag 2022 plaats, deze keer in Antwerpen. Iedereen is welkom op deze informatieve en inspirerende namiddag, met als thema ‘klassiekers en kantlijnen’.

Programma

Vanaf 12:30 uur staat bij boekhandel De Groene Waterman de koffie klaar. Om 13:00 uur begint het inhoudelijke programma. Na een korte introductie laten we je dieper kennis maken met DBNL aan de hand van informatieve lezingen en creatieve intermezzo’s. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen over DBNL aan diverse medewerkers. Kom je ook?

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 18 november 2022, 12:30-17:30 uur
  • Locatie: De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen

Programma

  • 12:30 uur: Inloop met koffie en thee
  • 13:00-16:30 uur: Informatief programma (plenair) met diverse lezingen over de collectie, een kijkje achter de schermen en een DBNL‑quiz
  • 16:30-17:30 uur: Borrel

Aanmelden

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is vooraf aanmelden noodzakelijk. We ontvangen je aanmelding liefst voor 5 november via een mail aan sarah@vlaamse-erfgoedbibliotheken.be met de vermelding ‘DBNL-dag’. 

Over DBNL

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten uit de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis, van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied. DBNL komt tot stand door een samenwerking tussen de Taaluniede Vlaamse Erfgoedbibliotheken en de KB, nationale bibliotheek. Miljoenen bezoekers uit de hele wereld raadplegen jaarlijks de collectie.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 06-10-2022
  • |
  • Sarah Fierens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)