Nieuw in ons team: Bo Keulen

Bo Keulen

Op 3 juli is Bo Keulen gestart als de eerste beroepsinlevingsstagiair bij het langstlopende project van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken, STCV. De Vlaamse bibliografie van het handgedrukte boek

Bo rondt momenteel haar master Historische Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent af. Haar passie voor het vroegmoderne toneel leidde tot een scriptie over de rol van de zeven hoofdzonden in zeventiende-eeuwse rederijkersliteratuur in de Zuidelijke Nederlanden.

Tijdens haar opleiding liep Bo een half jaar stage bij de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Antwerpen. Hier heeft ze ervaring opgedaan met cultureelerfgoedwerking en maakte ze kennis met het beheer en behoud van bibliothecaire erfgoedcollecties. Ze heeft tijdens deze stage ook uitgebreid onderzoek verricht naar de emotieve representaties en karakterontwikkeling van dieren uit de vroegmoderne fabels in de collectie Gielen.

Bo hoopt de vaardigheden die ze heeft opgedaan tijdens deze stage toe te passen en verder te ontwikkelen bij de Vlaamse Erfgoedbibliotheken. De focus zal daarbij liggen op het project IMPRESSVM. De wieg van de Vlaamse boekdrukkunst, waar ze zal werken aan de registratie van incunabelen in Vlaamse collecties. Bo draagt zo haar steentje bij aan de ontsluiting van het handgedrukte Vlaamse erfgoed.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 04-07-2023
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)