Nieuw in ons team: Georgina Bábinszki

Georgina Bábinszki

Op 11 september is Georgina Bábinszki begonnen als beroepsinlevingsstagiair bij de Vlaamse Erfgoedbibliotheken bij het project Medieval Manuscripts in Flemish Collections / Comites latentes. De komende zes maanden zal ze meewerken aan de registratie van middeleeuwse handschriften en handschriftfragmenten in Vlaamse collecties.

Georgina komt uit Hongarije en is twee jaar geleden naar België verhuisd. Ze heeft een master Kunstgeschiedenis behaald aan de Universiteit van Wenen (Oostenrijk), waar ze is afgestudeerd in 2017. Tijdens haar studie heeft ze zich gespecialiseerd in middeleeuwse kunst, met name verluchte handschriften en muurschilderingen. Haar masterscriptie ging over dertiende-eeuwse muurschilderingen die koningen afbeelden. De kennis en inzichten die ze daar heeft opgedaan wil ze graag toepassen op de registratie van handschriften tijdens haar BIS-stage. 

Georgina heeft al eerder ervaring opgedaan met de registratie van erfgoedcollecties. In de eerste helft van 2023 liep ze een BIS-stage bij Archief Gent. Hier kon ze kennis opdoen op het gebied van erfgoedmateriaal en de registratie ervan. Tijdens deze BIS-stage behaalde ze een diploma ‘Behoudsmedewerker Erfgoed’. Haar taalvaardigheden en kennis van registratie zal ze dagelijks kunnen inzetten voor het Comites latentes-project.

Georgina is een gepassioneerde onderzoeker van boekverluchting in middeleeuwse handschriften. Ze is erg geïntrigeerd door de fysieke kant van het onderzoek. Tijdens haar stage zal je haar dikwijls kunnen vinden in de verschillende erfgoedinstellingen waar ze in het kader van het MMFC-project handschriften en fragmenten zal registreren. Het komende half jaar hoopt ze haar kennis en vaardigheden rondom de registratie van middeleeuwse handschriften te verrijken en haar netwerk in de Vlaamse erfgoedsector verder uit te breiden.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 18-09-2023
  • |
  • Godfried Croenen (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)