Nieuwe projectoproep rond nalatenschappen hedendaagse kunstenaars

Archiefkast met mappen

De minister van Cultuur besliste om in het voorjaar van 2024 een nieuwe projectoproep rond nalatenschappen van hedendaagse kunstenaars te lanceren. Heb je een project rond de nalatenschap van een auteur of wil je werken rond de bibliotheekcollectie van een grafisch vormgever, componist of beeldend kunstenaar, dan kan je alvast starten met de voorbereiding van je aanvraag.

Afgelopen zomer ondersteunde de minister van Cultuur voor het eerst twaalf pilootprojecten die zich richten op de omgang met nalatenschappen van hedendaagse kunstenaars en kunstorganisaties in de Vlaamse Gemeenschap. Kunstenaars, organisaties maar ook erfgenamen gingen aan de slag om archieven, oeuvres en praktijken op een goede manier voor de toekomst te bewaren. 

De nood rond bepaalde oeuvres blijft echter hoog, en vele spelers zijn zoekende naar goede voorbeelden en relevante samenwerkingen rond hun nalatenschap. Daarom besliste de minister van Cultuur om in 2024 een nieuwe oproep voor pilootprojecten te lanceren.

Momenteel wordt de oproep voorbereid. Een gedetailleerde communicatie volgt begin 2024. Wel staat vast dat de oproep inhoudelijk sterk zal aansluiten bij die uit 2023, en dat de uiterste indiendatum eveneens in het voorjaar valt. Geïnteresseerden kunnen dus al starten met de voorbereiding van het projectplan.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 21-12-2023
  • |
  • Emilie Bollens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)