Studiedag 'Understanding and caring for bookbindings'

Boekband

Bibliothecarissen en archivarissen die willen weten welke soorten boekbanden er in hun collectie voorhanden zijn, trekken best naar de studiedag Understanding and caring for bookbindings. Deze studiedag biedt niet alleen informatie over de uiteenlopende  boekband-types. Er wordt ook begeleiding gegeven in het behandelen en beschrijven van boekbanden en in het selecteren van de geschikte bewaringstechnieken. Daarnaast krijgen deelnemers een overzicht van de geschiedenis van de Westerse boekbanden met voorbeelden uit de collecties van de British Library. Achteraf is er gelegenheid om de lokalen van het British Library Centre for Conservation te bezoeken. Op het einde van de dag moeten deelnemers in staat zijn om:

• de verschillende structuren en materialen van boekbanden te herkennen
  • verschillende stijlen en structuren van boekbanden te beschrijven
  • te begrijpen waarom de staat van boekbanden verslechtert
  • het risico op schade van boekbanden te minimaliseren
  • de juiste bewaringstechnieken te selecteren

Meer informatie over de studiedag vindt u op de website van het Preservation Advisory Centre.

19-07-2011
  • 05-07-2011
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)