Collegagroep ‘Verhuizen van documentaire collecties'

Verhuisdozen

Elke erfgoedbibliotheek wordt ooit geconfronteerd met de verhuis van een collectie. Een hele collectie moet worden overgebracht naar een nieuw depot, bepaalde bestanden worden verplaatst naar nieuwe rekken of de collectie van een andere organisatie moet worden geïntegreerd.

Vragen?

Hoe klein een verhuis ook is, veel archivarissen en bibliothecarissen hebben praktische vragen waar ze niet direct een antwoord op kunnen vinden. Hoe pak ik dit efficiënt en planmatig aan? Hoe verpak ik veilig mijn boeken? Hoe kan ik mijn archiefdozen het best stapelen? Waar vind ik goed verhuismateriaal? Wat als ik plotseling een schimmel ontdek? Rond het verhuizen van collecties leven heel wat vragen naar praktische instrumenten, tips en hulp.

Antwoorden!

Om kennis en ervaringen over het verhuizen van documentaire collecties te verzamelen en te delen zet de Vlaamse Erfgoedbibliotheek in samenwerking met FARO de collegagroep ‘Verhuizen van documentaire collecties’ op.

De bedoeling is om onder erfgoedbibliothecarissen en archivarissen praktijkgerichte informatie en instrumenten uit te wisselen over alle stappen in een verhuisproces. We willen ook een forum opzetten voor het delen van mensen en middelen.

De collegagroep zal enkele malen per jaar samenkomen op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel.

Deelnemen?

Zowel ervaringsdeskundigen als mensen die in de nabije of verre toekomst een verhuizing moeten organiseren zijn welkom bij deze collegagroep. Deelname is gratis maar we verwachten wel een actieve bijdrage.

Wil u ook deelnemen? Stuur dan een mail naar Bart De Nil (FARO).

Details
Soort activiteit 
Initiatief
Looptijd 
10-2014 - 12-2018
Vlaamse Erfgoedbibliotheken
Beleidsperiode 
Rol 
Lid collegagroep
Rol 
Projectleiding
  • Activiteit
  • |
  • 10-10-2014