Metamorfoze organiseert bijeenkomst conserveringsonderzoek

Metamorfoze

Op dinsdagmiddag 22 juni vindt in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag een Metamorfoze-bijeenkomst over conserveringsonderzoek plaats. Deze bijeenkomst is bedoeld voor conserverings- en restauratiemedewerkers van erfgoedinstellingen en zelfstandige ateliers. Tijdens deze middag wordt een aantal resultaten van de werkgroep GezOnd (Gezamenlijk Onderzoek) gepresenteerd. Deze werkgroep bestaat uit deskundigen van de Koninklijke Bibliotheek, het Nationaal Archief en het Instituut Collectie Nederland en doet in opdracht van Metamorfoze conserveringsonderzoek.

(onder voorbehoud)

13.30-14.00 Ontvangst met koffie en thee

14.00-14.10 Welkom

Huibert Crijns, programmamanager Metamorfoze en dagvoorzitter

14.10-14.30 Introductie werkgroep GezOnd d.m.v. vier ‘snapshots’

Gerrit de Bruin, hoofd afdeling restauratie en conservering bij het Nationaal Archief en onderzoeker bij de werkgroep GezOnd, en Henk Porck, wetenschappelijk onderzoeker conservering bij de KB en de werkgroep GezOnd.

14.30-15.15 To box or not to box, that is the question. Het Waarderingsmodel Conserveringsonderzoek in de praktijk.

Anna Bülow, hoofd conservering van het Britse Nationaal Archief. Deze presentatie wordt in het Engels gegeven. Anna Bülow wordt geïntroduceerd door Henk Porck

15.15-15.45 Pauze met koffie en thee

15.45-16.30 De toekomst van inktvraat

Frank Ligterink, Birgit Reissland en Claire Phan Tan Luu (ICN)