Tentoonstelling 'Belgicana nostra'

Belgicana nostra - Société royale des bibliophiles et iconophiles de Belgique

De Société royale des bibliophiles et iconophiles de Belgique bestaat 100 jaar. Om die verjaardag op een gepaste manier te vieren, organiseert de vereniging een tentoonstelling in de Nassaukapel van de Koninklijke Bibliotheek van België.

Sinds haar oprichting heeft de Société royale des bibliophiles et iconophiles de Belgique bibliofiele boeken en referentiewerken uitgegeven, heeft ze talrijke conferenties en tentoonstellingen georganiseerd, en heeft ze meermaals als mecenas gefungeerd. Verder publiceert ze sinds 1954 Le livre & l'estampe, een tijdschrift van internationaal wetenschappelijk belang, gewijd aan de geschiedenis van het boek, van bibliotheken en van prenten.

De mooiste stukken in het bezit van de leden van de vereniging worden tentoongesteld. Op die manier brengt de expo 150 uitzonderlijke documenten samen die afkomstig zijn van belangrijke bibliofielen en iconofielen uit België: handschriften, incunabelen, geïllustreerde boeken, originele uitgaven, boekbanden, boek-voorwerpen, prenten, en dit alles gaande van de middeleeuwen tot de 21ste eeuw. De stukken getuigen van de diversiteit en de rijkdom van de bibliofilie in België.

Details
Datum 
17-09-2010 - 30-10-2010
  • Agendabericht
  • |
  • 04-10-2010
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)