Technologiefestival E-dinges: over leven in digitaal Vlaanderen

Logo E-dinges: over leven in Digitaal Vlaanderen

E-dinges is een driedaags evenement over onze informatiesamenleving, die steeds meer digitaliseert. Aan de hand van een brede waaier aan activiteiten wil het zoveel mogelijk bezoekers aan het denken zetten over de impact die digitale technologieën (kunnen) hebben op wie we zijn, wat we doen en vooral waar we naartoe willen.

De overgang naar een digitale samenleving verloopt niet puur technologisch. Ze heeft mensen en generaties nodig die zich willen of moeten aanpassen aan veranderingen. Vaak versterken nieuwe technologieën bestaande ongelijkheden tussen mensen of vergroten ze de kans op nieuwe vormen van sociale uitsluiting. Vandaar de dubbele ondertitel: over leven en overleven in het digitaal Vlaanderen. De menselijke kant van de digitalisering van onze samenleving: daarover gaat E-dinges. Dit belangt ons allemaal aan.

Programma 

Concreet bestaat E-dinges uit de uitreiking van de E-dinges Awards op donderdagavond 18 november 2010, de E-dinges workshopdag voor professionelen op vrijdag 19 november 2010 en de E-dinges festivaldag voor het publiek op zaterdag 20 november 2010.

Aanvullende informatie 

Zie de website van e-Dinges voor meer informatie.

Details
Datum 
18-11-2010 - 20-11-2010
Praktisch
Locatie 

Plaats van het gebeuren zijn de gebouwen van het Vlaams Parlement, in het hartje van Brussel.

  • Agendabericht
  • |
  • 23-09-2010
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)