Cultuur scannen in de Nationale bibliotheek van Nederland

Posters met QR codes in de Nationale bibliotheek van Nederland

In de Nationale bibliotheek van Nederland loopt tot en met 4 september een expo die u leert wat er zich allemaal afspeelt binnen de muren van het KB-gebouw. In de tentoonstellingsruimte hangen posters die telkens voorzien zijn van een QR (quick response) code, een vierkante geblokte barcode, die de bezoeker kan scannen met zijn smartphone. Deze codes geven toegang tot websites, filmpjes, en andere speciale projecten van één van de veertien instellingen die in het gebouw gehuisvest zijn.

Met deze bijzondere tentoonstelling wil de Koninklijke Bibliotheek ook haar eigen collectie en activiteiten in de kijker stellen. Via de code komt u in contact met de schatten van het Nederlands cultureel erfgoed zoals portretten van markante Nederlanders of unieke middeleeuwse handschriften, bladmuziek, en historische kaarten. Of u komt iets te weten over de tentoonstellingen, lezingen en symposia van nationale en internationale allure die de KB organiseert.

Naast de KB maken ook het Biografisch Portaal, Centraal Bureau van Genealogie, CODART, De Verdieping van Nederland, Europeana, Huygens ING, Kinderboekenmuseum, Letterkundig Museum, Nationaal Archief, Museum Meermanno – Huis van het Boek, Nederlands Muziek Instituut, Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie, deel uit van de tentoonstelling. Door het scannen van de codes maakt u kennis met hun  organisaties en activiteiten.

Meer informatie vindt u op de website van de Koninklijke Bibliotheek.

Details
Datum 
07-07-2011 - 04-09-2011
  • Agendabericht
  • |
  • 18-07-2011
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)