Workshop 'Preservation Policies and Long-term Collections Management'

LIBER

Het LIBER Steering Committee on Heritage Collections and Preservation, organiseert in samenwerking met de British Library en de Koninklijke Bibliotheek Den Haag een workshop aangaande rond duurzaam collectiebeleid en preservering. De workshop gaat door in de Universiteitsbibliotheek van de Martin Luther Universiteit van Halle-Wittenberg (Duitsland) op 29 en 30 September 2011.

Op het programma staan de volgende onderwerpen die in het licht van de bezuinigingen waar heel wat bibliotheken in binnen- en buitenland mee te kampen hebben voor diverse bibliotheken erg inspirerend kunnen zijn:

• Current strategic challenges for libraries: the preservation perspective
  • The role of preservation management in achieving institutional objectives
  • Integrated collection care for digital and physical collections
  • Opportunities for Cooperation on Preservation Policies in Europe

Opzet van de workshop is:

• To exchange information on the current strategic context in which preservation activities take place
  • To share perspectives on future directions for preservation management
  • To foster collaboration between preservation policy makers in European libraries, including those based in Central and Eastern Europe

Deelname is gratis maar vooraf inschrijven via het is verplicht. Deelnemers staan zelf in voor reis- en verblijfkosten. De lunch op vrijdag wordt u aangeboden door LIBER. Meer informatie over het programma, transport en hotels in Halle vindt u op de LIBER-website.

29-09-2011 - 30-09-2011
  • 21-09-2011
  • Eva Wuyts (Histories vzw)