Tentoonstelling 'Erfgoedbibliotheken' in de Bibliotheek Kris Lambert

Magazijnier met boek

Vanaf 1 september 2011 kan u in de Oostendse Bibliotheek Kris Lambert de fototentoonstelling ‘Erfgoedbibliotheken’ bezichtigen. Dertig verrassende beelden onthullen de verborgen kantjes en schatten van twaalf erfgoedbibliotheken in Vlaanderen en Brussel.

Daarnaast laten de Bibliotheek en het Stadsarchief van Oostende u kennismaken met een staalkaart van de rijke en diverse collectie die beide instellingen bewaren. Alle materialen getuigen van de geschiedenis van de stad en haar inwoners: publicaties uit de 17de eeuw over het Beleg van Oostende, de lokale krant die in 1896 verscheen toen de Sint-Pieterskerk in Oostende afbrandde, een lijst met de namen van 84 drenkelingen van een scheepsramp in 1800, badpakkenmode uit 1906, een opname van Bertino op het label ‘Marlein Records’ met bijhorende tekst ‘Ostende over 35 joar’, een bouwdossier uit 1948, een begroting van de Stad Oostende, prentbriefkaarten, foto’s, spotprenten, porseleinkaarten met reclame, een menukaart ter ere van burgemeester Alphonse Pieters, een inventaris van oorlogsschade aan het Kursaal,…

De tentoonstelling toont slechts een fractie van hun collecties. Wie meer wil weten en zien kan via het internet terecht op de vier Oostendse erfgoeddatabanken: Aquabrowser, Archiefbank Oostende, Beeldbank Oostende en Gescande Oostendse Documenten die de collecties tot in detail beschrijven en ontsluiten.

Alle praktische informatie vindt u op de website van de Bibliotheek Kris Lambert.

Details
Datum 
01-09-2011 - 30-09-2011
Praktisch
Prijs 

Gratis toegang

  • Agendabericht
  • |
  • 01-09-2011
  • |
  • Eva Wuyts (Histories vzw)