Tentoonstelling 'Drukken in oorlogstijd'

Het Grafisch Museum Groningen organseert in samenwerking met het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen de tentoonstelling 'Drukken in oorlogstijd'. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte zowel de bezetter als het verzet drukwerk. Hoe kwamen beide tot stand, wat was de inhoud van hun berichtgeving, hoe kwamen ze aan hun informatie en hoe kwam het drukwerk bij de mensen thuis?

Objecten als radio's, stencilmachines, drukwerk, een koeriersfiets en drukkersmaterialen worden gecombineerd met bewegende beelden, geluidsfragmenten van interviews en foto's. In het project staat het verhaal van de mens centraal en we hebben zelfs nog ooggetuigen bereid gevonden hun verhaal te vertellen.

Details
Datum 
10-03-2012 - 26-08-2012
Praktisch
Locatie 

Grafisch Museum Groningen
Rabenhauptstraat 65
9725 CC Groningen

  • Agendabericht
  • |
  • 01-03-2011
  • |
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)