Tentoonstelling 'De bibliotheek van Mercator'

Affiche tentoonstelling 'De bibliotheek van Mercator'

Vanaf 24 maart is in het Mercatormuseum te Sint-Niklaas de tentoonstelling 'Bibliothecae Gerardi Mercatori' te zien. Als vertrekpunt voor deze tentoonstelling werd een afschrift van de veilingcatalogus van de bibliotheek van Mercator gebruikt. De inhoud van deze catalogus maakt duidelijk hoe veelzijdig de belangstelling van Mercator was.

Geschiedkundige boeken namen de helft van zijn bibliotheek in beslag. Daarnaast vinden we theologische, mathematische, medische en 'fraai uitgegeven' boeken. Mercator was een echte 16e-eeuwse figuur die de mens zag als deel van het universum waar alles met elkaar in verbinding staat. Deze tentoonstelling toont de geestelijke rijkdom van de tijd van humanisme en renaissance.

De tentoonstelling wordt aangeboden in combinatie met de tentoonstelling 'Mercator Digitaal' in het Stedelijke Museum Sint-Niklaas | SteM.

24-03-2012 - 01-07-2012

Mercatormuseum
Zamanstraat 49 (ingang via tuin)
9100 Sint-Niklaas