Tentoonstelling 'Damiaan, daar zit muziek in'

Hawaiiaans muziekhandschrift Damiaan Vandaag

Een opgerold matje in een houten kist. En vooral (gezonde) nieuwsgierigheid... Daar begon alles mee. De houten kist stond bij de Paters van de Heilige Harten in hun Damiaancollectie en het matje bleek geen matje te zijn, maar de kaft van een handschrift, een muziekhandschrift met noten en teksten in het Latijn en het Hawaiiaans. Het handschrift werd dankzij een campagne op Boekensteun, het crowdfundingsplatform van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek, gerestaureerd.

Van 11 mei tot en met 31 juli wordt het handschrift getoond in de expo Damiaan daar zit muziek in! Een heilige en een handschrift . Tegelijk belicht deze tentoonstelling een vergeten aspect van het leven en werk van Damiaan op de Hawaii-eilanden. Nooit immers werd vermoed dat muziek zo een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn missiewerk. Unieke foto’s, bijzondere objecten, herontdekt archiefmateriaal brengen het verhaal van Damiaan en muziek op klinkende wijze. Verder zet deze expo ook enkele muzikale episodes uit de rijke missiegeschiedenis in de kijker.

11-05-2015 - 31-07-2015

KADOC-KU Leuven
Vlamingenstraat 39
B-3000 Leuven

Tijd

KADOC is open van maandag tot en met vrijdag, van 9 tot 17 uur. KADOC is gesloten op 14, 15 mei, 25 mei, 20 en 21 juli.

• 12-05-2015
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)