KBR opent tentoonstelling 'Van pen tot pers. De Emblemata Evangelica van Hans Bol'

embleem van een middeleeuws dorp getekend door Hans Bol

15 oktober opende de Koninklijke Bibliotheek van België de tentoonstelling 'Van pen tot pers: De Emblemata Evangelica van Hans Bol'. De Emblemata Evangelica is een album met ontwerptekeningen en prenten van de Mechelse kunstenaar Hans Bol. Het is de eerste keer dat het album aan het grote publiek wordt getoond.De tentoonstelling toont hoe kunstenaars als Hans Bol hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de prentenkunst als eerste visuele massamedium. Daarnaast wordt de grafische industrie in Antwerpen belicht, die in de 16de eeuw opbloeit. 

Op de site van de KBR vindt u meer informatie over 'Van pen tot pers'.

Details
Datum 
15-10-2015 - 23-01-2016
  • Agendabericht
  • |
  • 19-10-2015
  • |
  • Cynthia Buts (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)